Šta su BHA, BHT i etoksikvin?

Ići dole

Šta su BHA, BHT i etoksikvin?

Počalji od He's a super dog taj Uto Jul 21, 2015 3:47 pm

Šta su BHA, BHT i etoksikvin?
Štetni veštački konzervansi u ishrani životinja
Poznato je da bi se suva, granulirana hrana za životinje pokvarila kad joj ne bismo obezbedili optimalne uslove kao što su određena temperatura i konzervansi. BHA- Butilhidroksianizol, BHT- Butilhidroksitoluen i etoksikvin su hemijski, veštački antioksidansi koji služe da spreče kvarenje masti u hrani i poslasticama za pse. Ovakvi aditivi mogu da prouzrokuju perutanje kože, alergijske reakcije, oboljenja zuba kao i da naruše opšte zdravlje vašeg kućnog ljubimca.

Ove veštačke konzervanse koji su štetni za životinje koriste mnogi proizvodjači hrane.

Etoksikvin je hemijski konzervans za koji se pretpostavlja da ima kancerogeno dejstvo.(Detaljnije o etoksikvinu pročitajte OVDE: http://www.new-instinct.com/enciklopedija-kucnih-ljubimaca/sta-je-ethoxyquin-e324-i-koliko-je-opasan-u-ishrani-pasa-i-macaka )
Nedavna studija u Japanu pokazuje da ova hemikalija povećava šansu za nastanak kancera bubrega, kancera u digestivnom sistemu kao i u mokraćnoj bešici. Dozvoljen je za upotrebu kao pesticid. Odatle potiče ta mala količina koju i čovek unosi u svoj organizam.

Svetska zdravstvena organizacija propisuje nivo dozvoljenog unosa ove materije, koji je 30 puta manji u hrani namenjenoj ljudima nego onoj koja se proizodi za ishranu pasa i mačaka.

Proizvođači koji su svesni štetnosti ovih materija, naznače na svom proizvodu da ta hrana ne sadrži ove otrovne materije i samo tada možete biti sigurni da je hrana neškodljiva po zdravlje vašeg ljubimca.
Hrana za pse i mačke koja ne sadrži veštačke konzervanse je NUTRIVET INSTINCT, za šta poseduje i zvanični sertifikat proizvodjača.

Mislite na zdravlje vaših ljubimaca, vodite računa čime ih hranite!
avatar
He's a super dog
Novi član
Novi član

Broj poruka : 24

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu