Prednost hrane za ljubimce koja ne sadrzi zitarice

Ići dole

Prednost hrane za ljubimce koja ne sadrzi zitarice

Počalji od He's a super dog taj Sub Jul 11, 2015 7:32 pm

Prednosti hrane za ljubimce koja ne sadrži žitarice - prirodna i zdrava ishrana pasa i mačaka

Poslednjih godina, vrlo je aktuelna hrana za pse i mačke bez žitarica. Ova hrana pruža mnoge zdravstvene pogodnosti za vašeg ljubimca.

Nizak sadržaj ugljenih hidrataKada je neka hrana bez žitarica to ne znači da je ona bez ugljenih hidrata. Oni su neophodni i svakoj granuliranoj hrani. Skrob se u ovoj vrsti hrane koja je bez žitarica, dobija uglavnom iz povrća kao što su grašak, pasulj, paradajz ili brazilska tapioka. Ovakva hrana je prirodnija za ishranu mesojeda jer su psi direktni potomci vukova, koji bi nakon lova jedino izdvojili i ostavili žitarice iz utrobe svog plena.

Zbog čega su žitarice loše za pse i mačke?
Kod pasa koji imaju probleme sa kožom ili varenjem, uzrok problema možemo tražiti u nekvalitetnoj ishrani. Problem kod naših ljubimaca mogu praviti kukuruz, pšenica, pirinač ili bilo koja druga vrsta žitarica. Često nije problem samo u samoj žitarici već i u pesticidima koji se koriste u toku uzgoja.

Postoje li još neke zdravstvene pogodnosti?

- KVALITETNIJA DLAKA, MANJE IZMETA, MANJE PORCIJE HRANE
Hrana bez žitarica sadrži visok nivo masti i amino kiselina što poboljšava kvalitet i povećava sjaj dlake. Ovakvu hranu je organizam u mogućnosti da kvalitetnije iskoristi, kaloričnija je, što omogućava psu da se zasiti od menje porcije. Ovakva hrana je visoko svarljiva što se između ostalog manifestuje i smanjenjem količine izlučenog izmeta.

- DIJETA
Studije su pokazale da neki psi mogu da žive hraneći se hranom koja sadrži visok procenat ugljenih hidrata a da ne obole od neke ozbiljnije bolesti. Međutim, to i dalje ne znači da je ta hrana za njih zdrava. Problem gojaznosti, naročito pasa koji se gaje u stanu postoji upravo zbog ovakvog načina ishrane. Baš kao što postoje dokazi da ishrana bogata proteinima, a sa malo ugljenih hidrata, kod ljudi unapređuje zdravlje i dovodi do željene kilaže i pomaže uopšte u dijetama, ista je stvar i kod pasa i mačaka.

- PREVENCIJA ŠEĆERNE BOLESTI
Pored smanjenja telesne težine, hrana bez žitarica smanjuje mogućnost oboljevanja od dijabetesa koji je dosta čest kod mačaka i nešto manje česta kod pasa. Mačke imaju sposobnost glukoneogeneze što znači da same stvaraju energiju iz masnoće, dakle njima uopšte nisu potrebni ugljeni hidrati za proizvodnju energije. Kada hranimo mačku hranom koja sadrži visok procenat žitarica, njen organizam, odnosno pankreas, je u konstantoj borbi za smanjenje nivoa glukoze u krvi. Funkcija pankreasa zbog velikog opterećenja, vremenom slabi što dovodi do oboljenja poznatog kao Diabetes mellitus.

Ako primetite probleme sa varenjem, kožom, dlakom ili gojaznošću, vaš pas bi trebalo da počne da koristi grain free hranu.                                                                                                                                        
Kvalitetnu hranu za pse i mačke, bez žitarica, po vrlo povoljnim cenama, možete poručiti ovde: http://www.new-instinct.com/online-petshop/proizvodjaci/nutrivet/ Nutrivet - francuski brend koji je ULTRA premium kvalitet.
Dostava svuda po Srbiji, 011/2831 727, 063/8735 171.

Preuzeto, uz pismeno odobrenje, sa sajta: www.new-instinct.com
avatar
He's a super dog
Novi član
Novi član

Broj poruka : 24

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu