Upozorenje: Izbegavajte hranu za ljubimce proizvedenu u Kini

Ići dole

Upozorenje: Izbegavajte hranu za ljubimce proizvedenu u Kini

Počalji od He's a super dog taj Pet Jul 24, 2015 11:17 am

Upozorenje: Izbegavajte hranu za ljubimce proizvedenu u KiniDa li ste ikada obratili pažnju na zemlju porekla hrane koju jede vaš ljubimac?

Stručnjaci upozoravaju da treba da izbegavate hranu i sastojke za hranu za ljubimce poreklom iz Kine. Hrana proizvedena u ovoj zemlji nekoliko puta je povlačena iz prodaje zbog lošeg kvaliteta, koji je izazvao masovna trovanja i smrt životinja (info: http://en.wikipedia.org/wiki/2007_pet_food_recalls ). Ni početak 2013. godine nije bio dobar za kineske proizvođače, naročito za one koji u proizvodnji koriste pileće meso.

Napredak u kvalitetu proizvodnje ove hrane i raznih sastojaka koji se ubacuju u hranu za pse i mačke se ne očekuje u skorije vreme, pa je preporuka vlasnicima kućnih ljubimaca da izbegavaju kupovinu hrane za pse, mačke i druge životinje čija je zemlja porekla Kina. Takodje treba izbegavati hranu za ljubimce u čijoj su proizvodnji korišćeni bilo koji sastojci iz Kine (najčešće koriste vitamine i minerale poreklom iz Kine).

Iako i hrana drugih proizvođača ponekad biva povučena iz prodaje iz sličnih razloga, oni ipak moraju da ispune daleko više zahteve standarda, pa su njihovi proizvodi kvalitetniji, a samim tim i bezbedni po zdravlje Vašeg ljubimca.

Prema pisanju portala TruthAboutPetFood.com niko iz industrije hrane za kućne ljubimce ne govori rado o sirovinama uvezenim iz Kine. Čak i kada biste od proizvođača tražili da nabroje zemlje porekla sastojaka svojih proizvoda, većina bi jednostavno "zaboravila" da spomene vitamine i minerale uvezene iz Kine.
Obaveza proizvođača hrane za ljubimce je da navede zemlju porekla svojih proizvoda, kao i zemlju porekla odredjenih sastojaka hrane koju distribuira ili proizvodi. Ako se Kina ne nalazi na toj listi, možete potražiti i zvaničnu izjavu proizvođača o sastojcima kineskog porekla u hrani za Vašu mačku ili psa.
Izvor: DogFoodInsider.com

Hrana za pse i mačke branda NUTRIVET ne poseduje u sebi sastojke poreklom iz Kine i za to prilažu zvanični sertifikat proizvodjača gde piše da su svi sastojci od kojih je proizvedena ova hrana poreklom iz Evrope.

Sve o Nutrivet Instinct, ultra premium hrani za ljubimce, možete videti ovde: http://www.new-instinct.com/online-petshop/proizvodjaci/nutrivet/
avatar
He's a super dog
Novi član
Novi član

Broj poruka : 24

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu