Kako se vasi ljubimci igraju?
+10
zlays
RedParadis
Malla
Kargiola
filip89kzs
lazurit
sarplaninski biser
iwa iw
mali_cuko
Sofronije
14 posters
Strana 1 od 1
Kako se vasi ljubimci igraju?
Pretpostavljam da se, kao i moji psi, svačiji pas veže za neku igračku.. ili stvar u kući
Ali primetio sam da svaki, iz ne znam kojeg razloga, ima svoju omiljenu! Omiljenu, koju drugima ne da, i koju od drugih sklanja..
Kako stoje stvari kod vas?
Ali primetio sam da svaki, iz ne znam kojeg razloga, ima svoju omiljenu! Omiljenu, koju drugima ne da, i koju od drugih sklanja..
Kako stoje stvari kod vas?
Sofronije- Aktivni član
- Broj poruka : 157
Re: Kako se vasi ljubimci igraju?
Moj Tobi ne uspijeva da se veze za nijednu igracku, posto mu traju jako jako kratko
Inace, obozava da se igra plasticnim flasama, lopte takodje voli, ali posto se lako daju izbusiti, brzo mu dosade , voli one konope za natezanje, kao i sve sto se moze upotrijebiti u istu svrhu... Njemu je zapravo najbitnije da se igra sa nekim (bio to drugi pas ili covjek), ne voli da se igra sam..
Inace, obozava da se igra plasticnim flasama, lopte takodje voli, ali posto se lako daju izbusiti, brzo mu dosade , voli one konope za natezanje, kao i sve sto se moze upotrijebiti u istu svrhu... Njemu je zapravo najbitnije da se igra sa nekim (bio to drugi pas ili covjek), ne voli da se igra sam..
mali_cuko- Novi član
- Broj poruka : 25
izgleda da su plasticne flase njima fetis,posto moje sve otkidaju na flase,a na lopte i ostale igracke kao da gledaju na protivnika nestanu za par sati posto sve pojedu...
iwa iw- Novi član
- Broj poruka : 26
mom psu su igracke loptice za tenis,mislim ne kupujem ja njemu nego svaki dan u sutnju idemo pored teniskog igralista i uvek nagjemo po lopticu ,inace nebi imao racuna da kupujem on je odma pocepa za jednu setnju ,tako mi nalazimo svaki danpo jednu i igramose .
sarplaninski biser- Novi član
- Broj poruka : 11
hehehe...imao sma boksera koji je obozavao plasticne flase...cak i kada je pao u komu jedino mu je uvo reagocalo na zvuk pucanja plasicne flase...
sada imam staforda koji isto voli flasi u plasticnu kobasicu MOJ GLAS DAJEM PLASTICNOJ FLASI
sada imam staforda koji isto voli flasi u plasticnu kobasicu MOJ GLAS DAJEM PLASTICNOJ FLASI
lazurit- Aktivni član
- Broj poruka : 133
Moja prasica reaguje samo na jestive igračke! (one govedje kosti i zezalice raznih oblika koje se glodju i jestive su)
Svaki pokušaj igranja sa njom i nekom igračkom ispadne da ja trčim za njom kao da ona meni baci
Svaki pokušaj igranja sa njom i nekom igračkom ispadne da ja trčim za njom kao da ona meni baci
Kargiola- Novi član
- Broj poruka : 12
Glisa najvise voli plisane igracke koje ispustaju zvuke. Na svu srecu, mali je, pa ih ne unisti tako lako Inace, uvek mu je omiljena ona igracka koja je najnovija. Ranije se mnogo vise igrao sam, a sada dolazi kod nas i trazi da se igramo s njim.
Sto se Lane tice, ona unisti bukvalno sve sto dohvati, tako da joj obicno kupujemo one velike koncane pletenice ili joj damo stare carape Jako voli teniske loptice, a narocito voli da se igra sa dve u isto vreme (pokusava obe da uhvati ).
Sto se Lane tice, ona unisti bukvalno sve sto dohvati, tako da joj obicno kupujemo one velike koncane pletenice ili joj damo stare carape Jako voli teniske loptice, a narocito voli da se igra sa dve u isto vreme (pokusava obe da uhvati ).
Malla- Novi član
- Broj poruka : 24
Moje kuce najviše vole da se igraju sa igračkama moje dece. Uživaju da utrče u dečiju sobu i da zgrabe prvo na šta nalete.E onda je vriska i cika i motanje po kući. U tome baš uživaju što se za moje klince baš ne bi reklo .
RedParadis- Novi član
- Broj poruka : 11
Moj Dino se igrao dok je bio mali sa svime sto je mogao da iscepa. Od kreveta,papuca,novcanika.... od stolica i stoliva... Sada se smirio i najvise voli da se igra sa drvetom,flasom i da visi na gumi
Loptica joj je najdraža igračka,mada voli i komad drveta vani da nosi i trči sa njim
zlays- Primećen član
- Broj poruka : 90
Da I Grace kad vidi mačku poludi načisto jedva je zadržim na povocu
zlays- Primećen član
- Broj poruka : 90
Jej ljudi, vidite šta sam pronašla:
"Ova igračka za se izmišljena je još 1976. godine, od strane nemačkog ovčara koji je jeo kamenje i njegovog isfrustriranog gazde. Igračka koja ima jako smešan oblik se zove Kong. Kažu da je jako preporučuju veterinari, treneri i ljudi koji proučavaju ponašanje pasa.
Klasični crveni Kong je veoma jak i tvrd. Ekstemni crni Kong je extra tvrd i namenjen snažnim glodačima. Obe vrste se nude u 5 veličina. Kažu da ako se dvoumite, treba da uzmete veću velilčinu.
Za štence od 7 do 12 nedelja, postoji Kong za štence, koji olakšava bol kod izrastanja zuba, ublažava mrzovoljnost kod pasa zbog razdvajanja/odvajanja, a isto tako služi za ohrabrivanje i nagrađivanje za dobro ponašanje."
Nisam baš sve razumela, ali poenta je da se u Kong stavi hrana ili poslastice za psa, i onda..
..i onda evo slika...
Da li neko ima iskustva sa ovom igračkom? Ceo koncept mi izgleda jako čudno.. s obzirom da je to navodno "Najbolja igračka za pse na svetu"..
"Ova igračka za se izmišljena je još 1976. godine, od strane nemačkog ovčara koji je jeo kamenje i njegovog isfrustriranog gazde. Igračka koja ima jako smešan oblik se zove Kong. Kažu da je jako preporučuju veterinari, treneri i ljudi koji proučavaju ponašanje pasa.
Klasični crveni Kong je veoma jak i tvrd. Ekstemni crni Kong je extra tvrd i namenjen snažnim glodačima. Obe vrste se nude u 5 veličina. Kažu da ako se dvoumite, treba da uzmete veću velilčinu.
Za štence od 7 do 12 nedelja, postoji Kong za štence, koji olakšava bol kod izrastanja zuba, ublažava mrzovoljnost kod pasa zbog razdvajanja/odvajanja, a isto tako služi za ohrabrivanje i nagrađivanje za dobro ponašanje."
Nisam baš sve razumela, ali poenta je da se u Kong stavi hrana ili poslastice za psa, i onda..
..i onda evo slika...
Da li neko ima iskustva sa ovom igračkom? Ceo koncept mi izgleda jako čudno.. s obzirom da je to navodno "Najbolja igračka za pse na svetu"..
Zozzi- Primećen član
- Broj poruka : 86
filip89kzs ::I posle igre hrana je ispasirana
Ma bre Fico, nije poenta u tome kakva ispadne hrana, valjda je jede cim je istisne.. ili razgrize taj Kong.. Bio mi je zanimljiv generalno koncept ove "punjene" igracke..
Iskreno, nisam videla niti cula kod nas za takvo nesto..
Zozzi- Primećen član
Cula sam za neke takve slicne igracke,stavis poslasticu unutra i onda psu nikad ne dosadi to ..barem je takva moja...
Kako mojoj sve dosadi,zamotam loptiu u nesto (neka krpa,bilo sta)stavim unutra i poslasticu dam da je ponjuska,i bacam sto dalje..nekad uzme poslasticu a nekad i nedam..ono da ne dosadi mora nekad i uzeti,ahhhh
Kako mojoj sve dosadi,zamotam loptiu u nesto (neka krpa,bilo sta)stavim unutra i poslasticu dam da je ponjuska,i bacam sto dalje..nekad uzme poslasticu a nekad i nedam..ono da ne dosadi mora nekad i uzeti,ahhhh
b&i- Poštovani član
- Broj poruka : 329
Ma znam nego sam se salio . Nemoj sve tako ozb da shvatasZozzi ::filip89kzs ::I posle igre hrana je ispasirana
Ma bre Fico, nije poenta u tome kakva ispadne hrana, valjda je jede cim je istisne.. ili razgrize taj Kong.. Bio mi je zanimljiv generalno koncept ove "punjene" igracke..
Iskreno, nisam videla niti cula kod nas za takvo nesto..
Filipe, odakle ti ideja da sam ozbiljna? Samo, izgleda da niko ne koristi Kong... izgleda da je bezvz, samo dobar maketing.
Zozzi- Primećen član
Nema veze kakva je igračka, važno je kako se igra. Ako je pas prepušten sam sebi u igri sve će mu brzo dosaditi. Treba odvojiti vreme i zajedno se izigrati, a onda ga ostaviti na neko mirno mesto da se odmara i isčekuje kada će se ta igra ponoviti. Mnogo je bolje ako smo malo maštoviti i aktivni, odnosno ako smo učesnici u toj igri, nego ako samo pasivno posmatramo kako se pas igra. Ako smo aktivni i igramo se sa psom, on će povezati dobru igru sa nama, i kako sve više uživa sve će više biti i prisutan, odnosno "zvaće" nas svojim kontaktom i pažnjom da se još, i još, i još igramo. Gledaće u nas kao u boga jer zna da "žurka" počinje od nas.
Ako samo stojimo i posmatramo kako se naš pas sam igra mi smo za njega isto što i drvo u parku koje je tu slučajno.
A onda, kada vidimo da je postao zavistan od nas i naše "žurke" možemo nešto i da tražimo od njega. U početku, na primer, za momenat prekinemo žurku i zatražimo da pas uradi nešto veoma jednostavno. Na primer da za kratko sedne. Čim je to napravio, istog momenta, kao da je svojim sedanjem pritisnuo taster "PLAY" žurka se nastavlja. Malo po malo, tražeći sve više i više, možemo dobiti veoma složene radnje koje pas izvodi sa maksimalnom željom i energijom jer ih smatra sastavnim delom žurke u kojoj uživa.
Evo i jednog filma kako ta žurka izgleda kada se iskombinuje igra i poslušnost. Pas misli da je sve vreme sano "žurka" i uživa a ja dobijem ono što hoću da pas radi.
https://www.youtube.com/watch?v=4pcOK-VASC0
A evo i jedna kereća Guča: https://www.youtube.com/watch?v=xuhj17TeZQ0
Ajd' sad ŽURKA!!!!
Ako samo stojimo i posmatramo kako se naš pas sam igra mi smo za njega isto što i drvo u parku koje je tu slučajno.
A onda, kada vidimo da je postao zavistan od nas i naše "žurke" možemo nešto i da tražimo od njega. U početku, na primer, za momenat prekinemo žurku i zatražimo da pas uradi nešto veoma jednostavno. Na primer da za kratko sedne. Čim je to napravio, istog momenta, kao da je svojim sedanjem pritisnuo taster "PLAY" žurka se nastavlja. Malo po malo, tražeći sve više i više, možemo dobiti veoma složene radnje koje pas izvodi sa maksimalnom željom i energijom jer ih smatra sastavnim delom žurke u kojoj uživa.
Evo i jednog filma kako ta žurka izgleda kada se iskombinuje igra i poslušnost. Pas misli da je sve vreme sano "žurka" i uživa a ja dobijem ono što hoću da pas radi.
https://www.youtube.com/watch?v=4pcOK-VASC0
A evo i jedna kereća Guča: https://www.youtube.com/watch?v=xuhj17TeZQ0
Ajd' sad ŽURKA!!!!
khm.. mojoj emi je omiljena igracka izbusena lopta kojoj otpadaju komadici
a doni je neka bodljikava mala loptica koja pisti..
dok ostale dve zenkice najvise uzivaju da kradu gore navedene igracke hahahah
slazem se potpuno sa darkfall
ne treba psu dati igracku i bledo gledati vec se i igrati sa njime
a doni je neka bodljikava mala loptica koja pisti..
dok ostale dve zenkice najvise uzivaju da kradu gore navedene igracke hahahah
slazem se potpuno sa darkfall
ne treba psu dati igracku i bledo gledati vec se i igrati sa njime
wolfie- Poštovani član
- Broj poruka : 285
Similar topics
» Kako naučiti psa da čuva kuću
» Moji ljubimci
» MOJI LJUBIMCI
» kako da dodjem do vas
» TAKSA-zasto i kako???
» Moji ljubimci